Barion Pixel
Ez a webhely a böngészés tökéletesítése érdekében cookie-kat használ. Weboldalunk további használatával jóváhagyja ezek használatát.
Jóváhagyom

Napraforgó- Drótkötélpálya

Elérhetőség: Előrendelhető
Igazi élmény a 22m pályahosszúságú, ülő használatú drótkötélpályán lecsúszni! A nagyobbak a sebességet növelhetik nekifutással is
Cikkszám: NAPRADKP

Leírás és Paraméterek

Kialakítása: A kötélpálya egy induló állványból és egy érkező állványból épül fel, melyeket vízszintes talajfelületre kell helyezni. Az induló részen egy 60 cm magas rámpa lett kialakítva, ahonnan ellendülve lehet átcsúszni az érkező oldalra.

Használata: A gyerek az indulással egy időben a lába közé veszi az alumínium betétes tányérhintát és lábát felemelve végigcsúszik a 22 méter hosszú pályán, majd az érkezési résznél található fékezőrugó ütéscsillapító hatására kb. a pálya feléig visszacsúszik. A guruló kocsi rész automatikus fékkel van ellátva, ami azt biztosítja, hogy a kocsi üres állapotában ne csússzon el.

Biztonság: A játék nem rejt veszélyeket magában, 5 éves korig ajánlott azonban a szülői felügyelet.

  • Az ülőkerész alumínium betéttel készül rugalmas gumiborítással, a lánc szett kis szemnagyságú 5 mm-es szemvastagságú, hogy a gyermek kezét ne csípje be csúszás közben.
  • A drótkötél feszessége hőtágulás figyelembevételével állítható, a csúszó kocsirész automatikus fékkel van ellátva, hogy biztonságosan használhassák a gyerekek.
  • A fémrészek végei legömbölyítettek, sarkai lekerekítettek, élei hajlítottak, hogy ne okozhassanak sérülést se a bőrön, se a szemgödörben.
  • A lyukak nagyságánál és a mászórudak távolságánál ügyeltünk rá, hogy elkerüljük az ujj -, illetve fejbeszorulás veszélyét.
  • Egészségre ártalmatlan külső porfesték bevonattal látjuk el, hogy jól ellenálljanak az időjárás viszontagságainak, és a fém teljes felületén egyenletes, tartós bevonatot kapjon.

Az eszköz intenzív igénybevétele fokozott felülvizsgálatot és ápolást igényel.

Telepítéshez szükséges információk:

A játék rögzítése a színes porfestéssel felületkezelt fém tartólábak betonozásával történik. A tartólábak betonozásánál figyeljünk arra, hogy a talajszinttől legalább 20cm-rel lejjebb fejezzük be a betonozást, és a beton alapos tömörítése után alakítsuk ki az ütéscsillapító felületet. A betonozás száradása, tömörödése miatt a telepítés napjától kezdve a játékot jól láthatóan jelölve el kell különíteni, a használat elől 7 napig el kell zárni. A használatbavétel előli elzárás és annak ellenőrzése az Üzembentartó feladata. Ennek hiánya miatti meghibásodásért, deformitásért a Gyártó felelősséget nem vállal.

A talaj feletti szabad távolság ülő használatú kötélpálya esetén legalább 35 cm – 69,5 kg terheléssel mérve, erre ügyelni kell a kötélbelógás (acélsodrony) beállításánál. A kötélbelógás utána-igazítása a feszítőszerkezetnél (Induló rész) a fogak közé beakasztott fémkarral lehetséges. A szabadesés-magasságot minden kötélpálya típus esetén terheletlen állapotban kell mérni. Ülő helyzetben a szabadesés-magasság, H2, legfeljebb 200 cm lehet. Az esési tér és az ütközőfelület mentes legyen az olyan akadályoktól, amelyek sérüléshez vezethetnek.

Az MSZ EN 1176-1 szerinti követelmények kiegészítéseként az esési tér és az ütközőfelület legalább 200 cm széles legyen a kötélpálya mindkét oldalán és legalább 200 cm hosszúságú legyen a fogantyú vagy az ülőke kitérésének (legfeljebb 45° összenyomott végütköző esetén) végétől. Az ütközőfelület szélessége a menettartomány végétől szimmetrikusan csökkenthető legalább 200 cm teljes szélességig.

Az induló emelvényt a feljáró rámpával együtt, fát és fémet tartalmazó, engedélyezett anyagból építettük,- ahol a pályaesés megengedett mértéke a feljáró rámpa magassága (60 cm)-, ezért ez a termékünk -100 cm szabadesés-magasságig - ütéscsillapító felület nélkül is megépíthető.

Induló rész M 345 cm, SZ 200 cm, H 240 cm
Érkező rész M 285 cm, SZ 200 cm, H 240 cm
Anyaga Az induló és érkező rész vázszerkezete galvanizált, porszórásos felületkezeléssel kezelt, festett acélcsövek. Az induló résznél kialakított rámparész csúszásmentes, időjárásálló rétegelt lemez. Az ülőkerész alumínium betéttel készül rugalmas gumiborítással, a lánc szett kis szemnagyságú 5 mm-es szemvastagságú, hogy a gyermek kezét ne csípje be csúszás közben. A teljes feszítő szerkezet, és csillapító rugó is galvanizált fémrészekből épül fel, a csúszó rész rozsdamentes acélból készül.
Súly 80kg
Javasolt életkor 3-14 év
Esésmagasság 60 cm
Esési tér 600x 2600 cm br.156m2

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!